Kakpolicy

Kakor

Vi använder kakor (cookies) på vår webbplats för att förbättra användarupplevelsen. Kakorna är små textfiler som sparas på din dator eller motsvarande enhet när du besöker webbplatsen. Syftet med kakorna är att förbättra din upplevelse vid användningen och att underlätta användningen. Med hjälp av kakorna kan vi bland annat känna igen din enhet när du återvänder till webbplatsen och komma ihåg dina preferenser och val, så att du inte behöver mata in dem igen.

Nödvändiga kakor

En del kakor är nödvändiga och möjliggör webbplatsens basfunktioner och användning. De samlar inte in information om användaren. Webbplatsen fungerar inte ordentligt utan dessa kakor, som därför alltid används och inte kan väljas bort.

Preferenskakor

Preferenskakorna gör att webbplatsen kan skräddarsys enligt användaren (exempelvis språkval).

Statistik

Webbplatsen använder Matomo Analytics-tjänsten för statistik, för att kunna följa med bland annat hur besökarna använder webbplatsen (exempelvis vilka sidor som besöks mest).
Statistiken används för att förbättra sidornas användarvänlighet och utveckla innehållet så att det svarar bättre på användarnas behov.

Matomo Analytics möjliggör insamlande av besökarinformation utan kakor. Informationen är anonymiserad och överlåts inte till tredje parter.

Informationen används inte till att identifiera personer. Uppgifterna som beskriver webbplatsens användning administreras av webbplatsens nätverksadministratör.

Matomo Analytics samlar in bland annat följande uppgifter:

  • Land och stad
  • Enhet och webbläsare
  • Sidorna du besöker
  • Hur länge besöket varade

Vi sparar uppgifterna Matomo Analytics samlar in i sex (6) månader. När du godkänner användningen av detta verktyg hjälper du oss att utveckla vår webbplats ytterligare.

Du kan välja att neka den här webbplatsen tillstånd att samla in och analysera information om dina handlingar här. Genom att göra så kommer du skydda din integritet, men kommer även hindra ägaren att lära från dina handlingar och därigenom skapa en bättre upplevelse för dig och andra användare.

Insticksprogrammet ”Shariff Wrapper”

På vår webbplats erbjuder vi dig möjligheten att använda dela-knappar till sociala medier. För att skydda dina uppgifter använder vi en lösning som heter Shariff. Dela-knapparna är statiska bilder som innehåller en länk till ett socialt medium. Om du klickar på en sådan knapp förs du till det aktuella sociala mediets webbplats på samma sätt som via en vanlig länk. Först i det ögonblicket får det sociala mediets tillhandahållare uppgifter om dig, exempelvis din IP-adress. Om du inte klickar på dela-knappen förmedlas uppgifterna inte. Mer information om insamlandet och användningen av dina uppgifter finns i användarvillkoren för respektive tjänst. Ytterligare information om Shariff hittar du här: https://wordpress.org/plugins/shariff/.

På vår webbplats finns dela-knappar till följande tjänster/företag: Facebook, LinkedIn, Twitter och WhatsApp.